Master Onderwijs en Technologie

Masteropleiding Onderwijs en Technologie

Werk jij in het onderwijs en ben je toe aan verdieping? Zie jij ook dat de wereld snel verandert door ontwikkelingen in technologie en wil jij een bijdrage leveren aan vernieuwing en verbetering van het onderwijs?

Met de master Onderwijs en Technologie ontwikkel je je in twee jaar tijd tot een expert op het gebied van technologie en digitale geletterdheid. Jij wordt de specialist in de klas, school en stichting die technologische ontwikkelingen integreert en initieert in het onderwijs in jouw klas, op je school en in jouw stichting. Om zo een positieve bijdrage te leveren aan het leren en de leerbehoeften van leerlingen.

Is een tweejarige master teveel naast je baan, sport en/of gezin? Het is ook mogelijk om één module van de Master Onderwijs en Technologie te volgen en een erkend diploma (microcredential) te behalen. 

Leslocaties master Onderwijs en Technologie

De standaard leslocatie van deze opleiding is de Marnix Academie in Utrecht, maar een deel van de onderwijsactiviteiten vindt plaats in Amsterdam (Hogeschool IPABO) en Helmond (Hogeschool de Kempel), bijvoorbeeld een tweedaagse of een conferentiedag. De opleiding start op dinsdag 3 september 2024. De tweedaagse vindt plaats op 9 en 10 september 2024. 

Waarom juist nu de master Onderwijs en Technologie?

Technologie is een steeds belangrijker onderdeel van de samenleving. De snelle ontwikkelingen hebben grote impact op ons leven en dus ook op het onderwijs.

Scholen hebben de taak om leerlingen hierop voor te bereiden. Welke digitale mogelijkheden zijn er? Hoe kunnen leerlingen zich veilig bewegen in een digitale wereld? En hoe kunnen we leerlingen optimaal laten leren, kijkende naar de technologische ontwikkelingen? En hoe zorgen we ervoor dat niet alleen de leerlingen, maar ook de leraren en schoolleiders hierin mee kunnen?

Hoe dan ook, het belang van experts op het gebied van onderwijs en technologie is groot.

Ben jij de toekomstige expert technologie en onderwijs?

Ben jij enthousiast geworden en klaar voor de volgende stap? Lees hier alle praktische informatie over de master Onderwijs en Technologie en hoe je je aanmeldt. 
Of meld je aan voor de gratis voorlichtingsbijeenkomst. Daar vertellen we je alles over de opleiding en kan je al je vragen stellen.

Starten met de master Onderwijs en Technologie

Ben jij de toekomstige technologie-expert op jouw school? Lees hier wat belangrijk is voordat je met de master Onderwijs en Technologie start zoals info over toelating, kosten en andere zaken.
 

Als je met de master Onderwijs en Technologie start, vinden we het belangrijk dat je:

 1. Tenminste een afgeronde bachelor hebt.
 2. Bij voorkeur een bachelor in het onderwijs hebt. Of twee jaar werkervaring in het onderwijs.
 3. Een werkplek in het onderwijs hebt.

Lees hier meer over de toelatingseisen 

Voor de eerstejaarsstudenten die in 2024-2025 met de opleiding starten, zijn de kosten € 8.929. Dit bedrag is opgebouwd uit het instellingsgeld van € 8.679 en de verblijfskosten voor het tweedaagse startseminar van € 250. Voor de aanschaf van boeken adviseren we je rekening te houden met een bedrag van ca. € 200 per jaar. 

Lees hier meer over de studiekosten en het aanvragen van de Lerarenbeurs

Wil je je direct inschrijven voor de master Onderwijs en Technologie? Volg dan het onderstaande stappenplan:

 1. Je meldt je aan bij de Marnix Academie via Studielink.nl en geeft daarbij aan op welke locatie je wil deelnemen. 
 2. Je ontvangt informatie over de intakeprocedure. 
 3. Het intakegesprek vindt online plaats.
 4. Je ontvangt een bevestiging van je toelating.
 5. Je ontvangt de factuur voor het collegegeld.
 6. De inschrijving is definitief als het collegegeld betaald is.

Let op: inschrijven kan tot 1 september 2024.

Lees hier meer over het inschrijfproces en het intakegesprek

Twee jaar studeren te lang? Volg één module van de Master Onderwijs en Technologie 

Twijfel je of een tweejarige master wel past naast je baan, sport en/of gezin? Volg dan één module (6 lesdagen) van de master Onderwijs en Technologie: de masterclass Gepersonaliseerd Onderwijs & Learning analytics. Na afronding van deze masterclass ontvang je een officieel erkend diploma, dat bewijst dat je bepaalde kennis en vaardigheden hebt behaald op het masterniveau. Dit diploma heet een microcredential. Meer informatie

Opbouw master Onderwijs en Technologie

De master Onderwijs en Technologie bestaat uit 4 semesters. Hieronder lees je wat je van elk semester kunt verwachten.

 1. In het eerste semester onderzoek je welke kansen en ontwikkelingen van technologie er zijn en komen voor het leren van leerlingen
 2. Het tweede semester staat in het teken van gepersonaliseerd onderwijs en de inzet van learning analytics
 3. In het derde semester staat onderwijsinnovatie in de school en/of stichting centraal
 4. In het laatste semester voer je een onderwijskundige innovatie door op het gebied van technologie en/of digitale geletterdheid in de school of stichting

Lees hier meer over de inhoud per semester

 

Studielast & rooster

 

De studielast is, inclusief contacttijd, ongeveer 17 uur per week. Per week ben je minimaal één dag beschikbaar voor onderwijs, leerteams, praktijkopdrachten en zelfstudie. 

De standaard leslocatie van deze opleiding is de Marnix Academie in Utrecht, maar een deel van de onderwijsactiviteiten vindt plaats in Amsterdam (Hogeschool IPABO) en Helmond (Hogeschool de Kempel), bijvoorbeeld een tweedaagse of een conferentiedag.

De lesdag is dinsdag (om de week) van 9.30 tot 16.30 uur. De opleiding start op dinsdag 3 september 2024. De tweedaagse vindt plaats op 9 en 10 september 2024. 

Lees hier meer over de opbouw, het rooster en de studielast

Loopbaan na de master

Na de master Onderwijs en Technologie ontstaan er nieuwe mogelijkheden binnen jouw carrière. Binnen een school in een hogere schaal, bovenschools of buiten het onderwijs.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees dan de verhalen van onze alumni studenten.