Veelgestelde vragen master Onderwijs en Technologie

Veelgestelde vragen

Het aantal plaatsen bij de Master Onderwijs & Technologie is onbeperkt. 

De master vind je onder de post-initiële masters, deeltijd opleidingen Utrecht. Ook als je Amsterdam of Helmond kiest als lesplaats moet je hier Utrecht invullen.

Ja, je kunt je tot 1 september 2022 kosteloos uitschrijven. Dat kun je doen door een mailtje te sturen naar info@masteronderwijsentechnologie.nl en jezelf uit te schrijven bij Studielink. 

  1. Tenminste een afgeronde bachelor hebt
  2. Bij voorkeur een bachelor in het onderwijs hebt. Of twee jaar werkervaring in het onderwijs
  3. Een werkplek in het onderwijs hebt
     

Vrijstellingen worden niet toegekend.

Iedere masteropleiding in Nederland bestaat uit 60 EC. Dat staat voor gemiddeld 16/17 uur studiebelasting per week. Deze uren worden besteed aan bijeenkomsten op de opleiding, opdrachten uitvoeren op je werk, zelfstudie en aan opdrachten werken met medestudenten (online of live). Er zijn 21 lesdagen per jaar (Utrecht en Amsterdam). De meeste studenten werken naast de opleiding vier dagen, sommige drie. Fulltime werken naast de studie kan alleen als de werkgever (vaak dmv de Lerarenbeurs) een dag in de week beschikbaar stelt als studiedag. 

Een hbo-master wordt ook wel een professionele master genoemd. Daarnaast is er de wetenschappelijke master op de universiteit. Beide masters vereisen dezelfde tijdsinvestering en in beide masters wordt er onderzoek gedaan. Alleen het soort onderzoek is anders. Bij een wetenschappelijke master wordt veelal fundamenteel onderzoek gedaan wat niet praktijkgerelateerd is. Bij een professionele master gaat het altijd over de praktijk, waarin de student werkt. Binnen deze praktijk doet de student onderzoek. De oriëntatie van de master, wetenschappelijk versus professioneel (praktisch), is daarmee anders. Een hbo-master is praktischer en direct toepasbaar.