Tegemoetkoming studiekosten

Er zijn verschillende manieren om een tegemoetkoming van je studiekosten te krijgen. Wist je dat je in aanmerking kunt komen voor een lerarenbeurs die jouw master vergoedt? Daarnaast kun je mogelijk geld lenen met behulp van het levenlanglerenkrediet.

Wat is de lerarenbeurs?

Elke leraar heeft een keer in zijn loopbaan in het onderwijs recht op de lerarenbeurs, waarmee hij zijn professioneel kan ontwikkelen en/of zich kan specialiseren. 

Aanvragen lerarenbeurs

De lerarenbeurs kan alleen aangevraagd worden voor een masteropleiding. Voor de Master Onderwijs en Technologie kun je de lerarenbeurs ook aanvragen. De aanvraagronde loopt van 1 april tot 15 mei. Je kunt de aanvraag doen op de site van DUO. De lerarenbeurs wordt verstrekt op volgorde van aanvraag. Vraag de beurs dus aan direct zodra het kan: op 1 april om 18.00 uur. 

Studievoucher

Kreeg jij voor het eerst studiefinanciering in de periode september 2015 tot en met augustus 2019? En viel jij toen onder het nieuwe stelsel van studiefinanciering (leenstelsel)? Dan krijg je na het behalen van je diploma een studievoucher. Je krijgt dan korting op het collegegeld. De studievoucher is een tegoed van ongeveer € 2.000 voor een nieuwe opleiding. Het moet een geaccrediteerde opleiding zijn in het hoger onderwijs (voltijd, deeltijd, duaal of modulair) in binnen- of buitenland. Je krijgt het bedrag niet uitbetaald, maar als korting op je collegegeld. Lees hier meer over de studievoucher.

Levenlanglerenkrediet

Het levenlanglerenkrediet is qua vorm vergelijkbaar met het collegegeldkrediet. Studenten kunnen terecht bij DUO voor het lenen van les- of collegegeld voor opleidingen in het hoger onderwijs.

Zie voor meer informatie: levenlanglerenkrediet DUO

FAQ

 Ja, als je al begonnen bent met je bachelor- of masteropleiding kun je ook in aanmerking komen voor de lerarenbeurs.

Ja, je kunt de lerarenbeurs alvast aanvragen en je later inschrijven bij de opleiding.

Ja, je moet je al wel inschrijven voor de studie. Mocht je de lerarenbeurs niet krijgen, of er is een andere reden waarom je je wil uitschrijven, dan kan dat kosteloos voor 1 september 2023. Je kunt je uitschrijven via Studielink.nl en met een mailtje naar info@masteronderwijsentechnologie.nl. Mocht je de lerarenbeurs niet krijgen, dan heb je ook de optie om een levenlanglerenkrediet lening aan te vragen

Meer weten over de master?

Wil je meer weten over de master Onderwijs en Technologie? Kom dan naar onze voorlichtingsbijeenkomst.

Meld je aan voor de voorlichtingsbijeenkomst