Tevreden MOT-studenten in de Nationale Studenten Enquête 2023!

MOT NSE 2023

Studenten van de Master Onderwijs & Technologie zijn net als voorgaande jaren positief over hun opleiding aan de Marnix Academie. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023. Op vrijwel alle thema's uit de NSE scoort deze master in 2023 hoger dan vorig jaar!

Positieve beoordelingen in de NSE

Opvallend aan de resultaten van de NSE 2023 is dat de sfeer op de opleiding zeer goed wordt beoordeeld. Namelijk met een 4,72 uit 5. De algemene tevredenheid van de MOT-studenten komt uit op een 3,95 en de studiebegeleiding scoort een mooie 4,20. 

Wat betreft de kernthema’s worden de hoogste resultaten behaald op de betrokkenheid en contact (4,28) en krijgen de docenten een zeer positieve beoordeling (4,20). Studenten van de MOT geven dit jaar een aanzienlijk hogere score aan de begeleiding van docenten. Dit onderwerp scoorde in 2022 nog maar 3,74 uit 5, terwijl de studenten het dit jaar een mooie 4,25 waard vinden.

Van de keuzethema’s die de binnen de masters van de Marnix Academie het belangrijkste zijn, scoren gelijke behandeling (4,31), verdiepend leren (4,14) en uitdaging en inzet (4,10) het beste. Ook geeft ruim 83% van de studenten aan opnieuw voor de Master Onderwijs & Technologie op de Marnix Academie zou kiezen.

Bekijk het factsheet

 

Over de Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek naar studenttevredenheid dat wordt uitgevoerd door Stichting Studiekeuze123. Begin dit kalenderjaar werden studenten van 74 hogescholen en universiteiten in Nederland uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. In een uitgebreide vragenlijst gaven zij aan hoe tevreden ze zijn over verschillende onderdelen van hun studie en hun onderwijsinstelling.