Marjan Koerselman

Marjan Koerselman

Docent ICT & Media

Ik werk op de Hogeschool IPABO als docent ICT en pedagogiek. De inzet van technologie in het onderwijs heeft altijd mijn interesse gehad. Ik heb Toegepaste Onderwijskunde gestudeerd, waarbij het gebruik van nieuwe media een belangrijke rol in nam en ik heb later (in deeltijd) de Pabo afgerond.

Ik vind het interessant om nieuwe ontwikkelingen in technologie te onderzoeken en te gebruiken in het onderwijs. Ik probeer daarbij de mogelijkheden van ICT aan de studenten te tonen en hen na laten denken over een zinvolle inzet van technologie en over de toekomst van het onderwijs.

Binnen de master verzorg ik lessen in de lijn Digitale Technologie en Leren & Onderwijzen. In de pabo-opleiding ben ik ontwikkelaar en uitvoerder van de keuzeminor Toekomstgericht onderwijs, die wij in de tweede helft van jaar 3 aanbieden. Ik geef daarbij veel verschillende vakken en modules, zowel in onze associate degree-opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional als in onze Pabo-opleiding en in de Master Onderwijs & Technologie.

Mijn expertises

Onderwijskundig ontwerpen
Curriculumontwerp
Mediawijsheid
Computational thinking en programmeren
Gamification
Virtual en augmented reality
Hoogbegaafdheid
Executieve functies
Pesten

Mijn projecten

Master Onderwijs & Technologie
Keuzeminor Pabo jaar 3 Toekomstgericht onderwijs
Teamcoördinator Associate degree-opleiding Pedagogisch Educatief Professional